Toivontai

Toivontai

Olisipa viikossa päivä lisää – Toivontai. Tai mieluummin samat hommat ehtisi tekemään neljässä normaalissa työpäivässä. Mutta asiantuntijoiden aika kuluu tehottomassa kokoustamisessa ja sähköpostirumbassa. Tavoitteena on vapauttaa teille päivän verran lisää aikaa joka viikkoon. Luovuus ja työtyytyväisyys paranevat kohisten ja asiakkaat kiittävät. Samalla sanotte tomerasti Ei- ilta- ja viikonlopputöille. Niistä seuraa vain väsymystä, sairauspoissaoloja ja vielä kovempi kiire.

Toivontain hinta on 7.450 eur + alv.

Tarvitsevatko asiantuntijasi lisää aikaa?
Lähetä viesti. Vastaamme niin nopeasti kuin mahdollista.


  Tuntuuko tutulta?

  • Asiantuntijasi valittelevat ainaista kiirettä
  • Sähköpostissa kiertää loputtomia viestiketjuja, jotka puolet organisaatiosta saa kopiona
  • Kokousten määrä tuntuu kasvavan koko ajan. Mietit kuinka tehokkaita ne mahtavat olla
  • Etätöitä tekevien määrä lisääntyy koko ajan, mutta jotenkin sinusta tuntuu, ettet saa parasta irti sähköisistä tapaamisista.
  • Tehtävien priorisointi tarkoittaa aina sitä, että moni tärkeä juttu jää tekemättä. Silti niille alun perin luultiin olevan aikaa. Teiltä puuttuu näkymä siitä, mitä kaikkea on menossa.
  • Suuri osa käytäväkommenteista ja sähköposteista alkaa sanalla ”Missä…” Joku tieto, päätös, viesti tai tavara on hukassa. Aikaa kuluu etsintöihin.
  • Tietoa tallennetaan työtiloihin, verkkolevyille, kovalevyille, sähköpostien liitteinä, projektiohjelmistoihin jne. Kukaan ei oikein tiedä, missä minkäkin kuuluisi olla.
  • Pelkäät, että kiirehtimällä tiimisi vain väsyy. Olet siinä ihan oikeassa. Te tarvitsisitte lisää aikaa. Voi kun viikossa olisi yksi päivä lisää…

  Palvelun sisältö

  Toivontaissa pureudumme siihen, mihin asiantuntijoidesi aika oikeasti menee. Todennäköisesti yllätytte siitä, kuinka suuri osa ajasta kuluu muuhun kuin siihen, mistä asiakkaanne maksavat. Lähestymme työviikkojanne kuin tuotantoprosesseja ja tuomme näkyviin, mikä vie asioita eteenpäin ja mikä on pelkkää hukkaa. Sen jälkeen tunnistamme aikasyöppöjen juurisyyt ja rakennamme yhdessä uuden paremman tavan tehdä töitä.  Tavoitteena on vapauttaa vähintään yhden päivän verran lisää aikaa. Näin kiire vähenee ja tuottavuutenne paranee.  Toivontaissa hyödynnämme menetelmiä Leanista, Scrummista ja muista ketteristä menetelmistä.

  Puhumme kuitenkin selvää suomea ja sovitamme asiat teidän yritykseenne sopivaksi. Olemme kehittäneet asiantuntijatyön työskentelytapoja insinööritoimistoissa, kunnissa, markkinointiosastoilla, rakennusliikkeissä ja tuotekehityksessä. Työskentelytapa on aina ytimeltään sama, mutta se sovitetaan kuhunkin yritykseen ja sen henkilöstöön sopivaksi.

  • Ensin haastattelemme muutamia asiantuntijoitanne jotta ymmärrämme mitä teette ja miten.
  • Sen jälkeen pidämme asiantuntijoillenne räätälöidyn koulutuksen, jonka avulla alatte tarkastelemaan työtänne toisin. Ymmärrätte, mikä tuottaa arvoa, miten työ saadaan virtaamaan, mikä on hukkaa ja miten sitä voidaan poistaa.
  • Seuraavaksi havainnoimme nykyprosessiamme seuraamalla asiantuntijoidenne arkea.
  • Haluamme nähdä, mitä ihan oikeasti tapahtuu arjessa.
  • Havainnoinnin jälkeen kuvaamme yhdessä asiantuntijoidenne kanssa nykyisen työskentelytavan ja sen ongelmakohdat. Tuomme näkyviin kaiken hukan, joka työskentelytapaanne liittyy.
  • Nykytilan jälkeen kuvaamme yhdessä tahtotilan. Miten haluaisimme arjen työn toimivan, ja miten sinne päästään. Sovimme keinoista, jotka otetaan heti käyttöön ja sovimme miten se tehdään.
  • Tämän jälkeen pilotoimme uusia työskentelytapoja kahdessa vaiheessa. Kummankin alussa sovimme, mitä keinoja viedään käytäntöön ja jaksojen puolivälissä katsomme, miten asiat toimivat. Ensimmäisen jakson päättyessä arvioimme tuloksia ja sovimme seuraavista käyttöön otettavista keinoista ja taas jakson puolivälissä arvioimme niiden toimivuuden.
  • Kun jälkimmäinen jakso päättyy arvioimme yhdessä tulokset ja saavutetun aikahyödyn. Yleensä yksi pilotointijakso kestää kahdesta viikosta kuukauteen.
  • Lopuksi sovimme vielä seuraavista kehityskohteista ja keskustelemme toimintatapojen vaikutuksista johtamiseenne.

  Kenelle Toivontai-palvelu sopii?

  Toivontai sopii lähes millaiseen asiantuntija yritykseen tahansa. Tiimit voivat toimia samoissa tiloissa tai etänä.  

  Kenelle Toivontai-palvelu ei sovi?

  Toivontai ei sovi, jos haluatte saada kaiken valmiina. Sinä ja tiimisi joudutte töihin ja te viime kädessä vastaatte siitä, että sovitut toimenpiteet viedään käyttöön. Vauhdittajat auttavat palvelun rakentamisessa, mutta ei kukaan voi tulla ulkopuolelta päättämään työskentelytavoistanne. Teidän se on tehtävä. Samalla kehitystyömme kuitenkin on myös parasta työhyvinvointia. Lähes kaikki iloitsevat, kun pääsevät kehittämään omaa työtään sujuvammaksi ja mielekkäämmäksi.

  Pirstaleiseen asiantuntijatyöhön paremmin voi sopia Toivontai- palvelumme. Siinä eri keinoilla vapautamme asiantuntijoiden aikaa turhista sähköposteista, tietojen etsinnästä ja kokoustamisesta. Näin heille jää enemmän aikaa tuottavaan työhön.

  Toivontai vie työaikaanne n. viiden työpäivän verran. Toivontai voidaan toteuttaa joko teidän tiloissanne tai etäyhteyden kautta. Asiantuntijoiden työskentelyn havainnointi usein edellyttää paikan päällä olemista.

  Tyytyväisyystakuu

  Toivontain lopussa voit arvioida, oletko ollut palveluun tyytyväinen. Jos et ole tyytyväinen Toivontaihin, et maksa siitä mitään. Takuun ehtona on kuitenkin avoimuus, eli haluamme kritiikkisi avoimesti kirjallisena niin, että voimme julkaista sen Tienaa Tonni- blogissamme. Näin virheistämme voivat ottaa muutkin oppia.